Начало Бокс Треньорът на Фюри намекна за пенсиониране (ВИДЕО)

Треньорът на Фюри намекна за пенсиониране (ВИДЕО)

Треньорът на Фюри намекна за пенсиониране (ВИДЕО)
0

Доста изненадващо самопризнание направи човекът, който само преди два месеца започна работа с Тайсън Фюри – Джаван „Шугър Хил“ Стюард.

Боксовият треньор, който измисли плана и тактиката на Фюри в грандиозната му победа над Дионтей Уайлдър сподели, че има шанс да се оттегли от професионалната сцена и да се завърне към обучението на аматьори.

twitter.com

Американският треньор е племенник на едно от най-големите светила в треньорската професия – Емануел Стюард.

Ето какво сподели след края на двубоя наставникът, който смени Бен Дейвисън:

„Започнахме работа в началото на годината“, разкри Стюард.

„Имахме малко време, но и самият мач не продължи много. Знаех, че Тайсън ще победи още от първия рунд. Той следваше плана – силно начало и постоянно натискане. Търсихме нокаута и така и стана.

Снимка: БГНЕС

„Решението да метнат кърпата бе правилно. Не знам дали ще се завърна като треньор на Тайсън. Мисля си за отказване. Няма какво повече да направя. Искам да се прибера в Детройт и да тренирам аматьори. Да изкарам нови шампиони“, заяви Джаван.

Запитан къде се нарежда тази победа в богатата му кариера, „Шугър Хил“ отговори така:

„Топ 2! Номер едно е спечелената световна титла с Адонис Стивънсън. Емануел започна с него… Друга голяма победа бе тази на Джонатан Бенкс нокаутира Сет Мичел. И тримата бяха отписвани, а в крайна сметка спечелиха чрез нокаут“, добави през усмивка американецът.