Начало Бокс Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО)

Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО)

Треньорът на Головкин изненадан от единодушното решение (ВИДЕО)
0

Треньорът на новия световен шампион на IBF в средна категория Генади Головкин (40-1-1) – Джонатан Бенкс призна, че е останал изненадан от решението на съдиите да отсъдят победа с единодушно решение (115-112, 115-112 и 114-113).

В ранните часове на неделя (българско време) казахстанецът победи по точки Сергей Деревянченко (13-2) и отново се завърна на световния връх в дивизията. Победата обаче не дойде никак лесно, като украинският боксьор доста изтормози „GGG“ и не бяха малко фенове и специалисти, които изказаха мнение, че именно Деревянченко е трябвало да спечели.

Бенкс, който наследи Абел Санчес, също призна, че мачът е бил доста по-равностоен от крайния резултат:

„Не помня точно какви бяха решенията на съдиите, но двубоят бе доста по-оспорван от крайните им оценки“, заяви Бенкс, който работеше заедно с Владимир Кличко.

Снимка: БТА (AP Photo/Mark Lennihan)

„От доста време наблюдавам Деревянченко и знаех много добре, че този мач няма да е никак лесен. Още когато оповестиха срещата казах, че това ще бъде най-тежкият двубой в кариерата на Генади.

Но вината за това е и моя. Трябва да накарам „GGG“ да почне да се бие по определен начин. Ако той не успее да промени стила си, по-добре да се пенсионира. Не искам да го виждам да поема толкова много удари, защото той е много по-добър от това.

Снимка: БТА

Знам, че мога да го променя, но няма да е лесно. Генади иска да дава на феновете зрелище, но моята работа е той да е победител и честно казано изобщо не ми пука дали ще е зрелищно или не. Всичките шампиони в дивизията са доста по-млади от него, а за да им бъде равен, той ще трябва да пуска повече дуари и да подобрим защитата му“, завърши 37-годишният специалист.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.