Начало Бокс Треньорът на Уайлдър се завърна със загуба в Русия (ВИДЕО)
0

Треньорът на Уайлдър се завърна със загуба в Русия (ВИДЕО)

Треньорът на Уайлдър се завърна със загуба в Русия (ВИДЕО)
0

Треньорът на Дионтей Уайлдър и бивш претендент за титлата на WBО – Малик Скот се завърна изненадващо на ринга. Американецът стана част от демонстративна галавечер, при това не къде да е, а в Русия… Докато много страни, организации и спортисти се дистанцират от страната, заради навлизането на войските ѝ в Украйна миналия месец и стартиралата война, то 41-годишният ветеран предприе точно обратното действие.

Скот се завърна на ринга след 6 години отсъствие, за да загуби от местната ММА легенда Сергей Харитонов. Двамата се срещнаха в боксов двубой, който бе присъден като победа за руския боец. Решението дойде на фона на нокдауна, в който Скот прати противника си в началото на сблъсъка.

Малик Скот е машина. Той е много сериозен боец“, констатира след срещата Харитонов.

Чувството да се завърна под светлините бе много приятно. Почти седем години минаха, откакто бях на ринга, а от четири не съм правил сериозен спаринг. Благодарен съм за това преживяване“, каза от своя страна Скот.

Относно решението да пътува до Русия по време на военна обстановка, той заяви: „Току се прибирам обратно на американска земя. Благодаря на Андрю Стафорд, който единствен бе достатъчно луд, за да пътува с мен до Русия и обратно в тази обстановка. Целта бе да съберем средства за нуждаещи се, така че оправдава всичко“.