Начало Бокс Тръгваме със 7 боксьори на Европейското за младежи в Будва

Тръгваме със 7 боксьори на Европейското за младежи в Будва

Тръгваме със 7 боксьори на Европейското за младежи в Будва
0

България ще бъде представена от седем боксьори на Европейското първенство за младежи. Шампионатът ще се проведе от 14-ти до 24-ти октомври в Будва, Черна гора.

В състава на България попадат Даниел Кирилов (57 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (63,5 кг), Уилиам Чолов (75 кг), Георги Стоянов (80), Георги Стоев (86 кг) и Кирил Борисов (над 92 кг). От групата е отпаднал Румен Руменов (в кат. 67 кг) заради счупен палец.

Треньорският щаб в лицето на селекционера Борислав Бояджиев и помощниците му Пейчо Багдатов и Младен Сталев са оптимисти, че България може да постигне сериозни резултати и на предстоящото Европейско първенство. За целта младежите се готвеха в последните дни и с представителите на мъжкия ни национален тим, който от своя страна тренира за Световното първенство в Белград в края на месеца.

„Упоритост, постоянство и дисциплина проявяват ежедневно боксьорите, най-изявените тренират най-много. В спарингите с мъжете показват, че са равностойни“, сподели Бояджиев.

Четвърта европейска титла ще търсят Радослав Росенов и Уилям Чолов. Росенов е трикратният европейски първенец и бронзов медалист от Световното първенство, а преди месец бе избран за „най-добър боксьор“ на престижния международен турнир „Златна ръкавица“ във Войводина, Сърбия.

„Много държави станаха равностойни в бокса. Казвам на моите състезатели, че в тази възраст трябва да могат да се боксират като мъже в младежко тяло. Качествата да са ги придобили и да остава само физическото им съзряване, да се повиши силата им. В други страни има и много висока вътрешна конкуренция при младежите, но при нас е различно. Искам да имам 26 боксьори в 13-те категории, т.е. по двама в категория, но няма“, добави още Бояджиев.