Начало Бокс Три пъти повече жени в бокса на Токио 2020
0

Три пъти повече жени в бокса на Токио 2020

Три пъти повече жени в бокса на Токио 2020
0

Международният олимпийски комитет разкри плановете си за разширяване на боксовия турнир по време на Игрите в Токио през 2020 г.

МОК ще организира надпреварата вместо АИБА, след като отне правото на международната федерация да контролира събитието след проблемите, които бяха разкрити в ръководството й. Планът на Томас Бах и компания включва почти тройно увеличение на участниците при жените, като от 286 състезателки, на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. място ще намерят 100. Това е почти тройно увеличение в сравнение с Рио де Жанейро 2016, където в битката за медалите участваха 36 боксьорки. Промени ще има и в категориите, като при мъжете де остават 8, докато при дамите вече ще са 5, в сравнение с 3 преди 4 години. Очаква се предложението на МОК да бъде прието до края на седмицата.

Квалификациите ще се проведат на континентален принцип –Африка, Европа, Азия и Океания и Америка, като ще се състоят между януари и май следващата година, обяви директорът на МОК Кит Макконъл. Последен шанс да намерят място на Токио 2020 боксьорите ще имат на световната квалификация през май догодина.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.