Начало Бокс Търсят нова дата за Фюри – Уайлдър III

Търсят нова дата за Фюри – Уайлдър III

Търсят нова дата за Фюри – Уайлдър III
0

Датата за трилогията между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър отново претърпя промяна, макар и никога да не е имало нищо официално.

Първоначално Фюри трябваше да защитава титлата си срещу Уайлдър през юли, но коронавирус пандемията отложи двубоя за 3-ти октомври. Повторно отлагане на нещата измести фокуса за 19-ти декември, но според Боб Аръм и тази дата няма да я бъде.

Новият футболен стадион в Лас Вегас остава желаното място за арена на битката, но причината, която ще измести мача за по-ранен или късен етап е графика на колежанския американски футбол.

Embed from Getty Images

Двете големи американски телевизии – FOX и ESPN вече са се разбрали с колежанските отбори и федерации, които възнамеряват точно на тази дата да проведат няколко важни срещи.

Това ще се окаже сериозен проблем за спортните фенове зад океана, които ще трябва да платят сериозна сума за третия двубой между британец и американец.

„Няма да бъде 19-ти декември, защото за тогава има насрочени 5 важни двубоя от програмата на колежанския футбол, а освен това има и два мача от NFL“, сподели Аръм пред ESPN.

„Заедно с „Premier Boxing Champions“ разглеждаме други дати, защото така бяхме посъветвани от нашите телевизионни партньори“, добави промоутърът на Фюри.

Снимка: БТА