Начало Бокс Уайлдър обяви решението си
0

Уайлдър обяви решението си

Уайлдър обяви решението си
0

Бившият световен шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър обяви, че възнамерява да продължи да се боксира и ще опита да се върне на върха. 35-годишният американец разсея спекулациите относно бъдещето му, като заяви пред подкаста „We Might Need Counseling”, че все още има планове и иска да направи още много неща на ринга. По този начин „Бронзовия бомбардировач” потвърди информацията от мениджъра му Шели Финкел, че се подготвя нов негов мач през тази година. Уайлдър не се е боксирал от февруари миналата година, когато загуби световната титла от Тайсън Фюри с нокаут в 7-ия рунд.
„В момента боксът и неговият имидж вървят надолу. Това има много общо с политиката, която се налага в спорта. Боксът е мръсен бизнес. Той е хубав бизнес, когато правиш добри пари от него. Предполагам, че всички са щастливи, когато това се случва. Той се движи от парите. Няма да разруша репутацията му, макар че говоря истини. Това е чудовищен спорт. Но аз съм част от него поради една причина. Обичам този спорт. Влюбен съм в него. Но доверието в него се печели трудно, именно заради парите. Ще продължа да съм част от него и да показвам величието си. Все още има много неща, които искам да направя в този спорт. Но политиката често оказва влияние върху вземането на решения за определени неща. Мениджмънт, промотиране и различни компании. Някои хора не искат техните боксьори да се бият с други, защото имали различни планове”, коментира ситуацията Уайлдър.


Все още обаче остава въпросът кога и срещу кого ще се боксира „Бронзовия бомбардировач” при завръщането си на ринга. Обсъжда се опция това да се случи срещу по-лек противник, за да си върне ритъма. Друг вариант е директно да навлезе в „дълбокото”, изправяйки се срещу Анди Руис. Очаква се в близко бъдеще да има новина и в тази посока.