Начало Бокс Уайлдър с ново извинение – контузил ръката си в мача с Фюри

Уайлдър с ново извинение – контузил ръката си в мача с Фюри

Уайлдър с ново извинение – контузил ръката си в мача с Фюри
0

Бившият световен шампион в тежка категория – Дионтей Уайлдър, най-накрая наруши мълчанието си и даде официално интервю близо два месеца след злополучната среща с Тайсън Фюри.

На 22-ри февруари двамата се срещнаха в Лас Вегас, а британецът не остави никакъв шанс на противника си, нокаутирайки го в 7-ия рунд. Дни по-късно „Бронзовия бомбардировач“ стана обект на подигравки, оправдавайки загубата си носения от него костюм.

Сега 34-годишният американец сподели, че е имало и друга причина за загубата – контузия в бицепса, която според него му е коствала до голяма степен и световната титла.

„В момента се възстановявам, всичко върви наред“, призна Уайлдър пред PBC Podcast.

Снимка: БГНЕС

„Контузих ръката по време на последния мач с Фюри. Надявам се нещата с коронавируса да се оправят в най-скоро време, за да можем да започнем подготвителен лагер за третия мач.

„Всичко се случи в последните 15 минути преди мача. Случиха се някои странни работи, които не искам да обсъждам. Все още не мога да повярвам, че нещата се случиха по този начин, точно на мен, точно в този етап от кариерата ми“, сподели американецът.

Той говори и за новия шампион на WBC – Тайсън Фюри:

Снимка: БГНЕС

„Лично аз не виждам Фюри като шампион. Поне все още. Той трябва да ме победи още един път. В този спорт съм отдавна и хората знаят кой съм и за какво се боря.

„Феновете, които разбират от бокс знаят много добре, че това не бях аз. Не мога дам много подробности, но това не бе Доинтей Уайлдър. Може сами да видите реакцията ми, когато свалих маската“, добави Уайлдър.