Начало Бокс Уайлдър се завръща на ринга в петък
0

Уайлдър се завръща на ринга в петък

Уайлдър се завръща на ринга в петък
0

Фамилия Уайлдър отново ще е част от боксова галавечер. За голямо съжаление на феновете обаче, в случая не става въпрос за бившия световен шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър. А за неговия брат Марселос.

След 26 месеца отсъствие, 32-годишният боксьор в полутежка категория е решил да възобнови кариерата си. Той ще се върне на ринга като част от галавечер, която ще се проведе в петък във Флорида. Марселос ще проведе първия си мач след изненадващата загуба от Дъстин Лонг на 23 ноември 2019-а. Той ще се изправи срещу Ерик Ейбрахам (6-13) в една от подгряващите срещи на програмата.

По-малкият от фамилия Уайлдър има 5 победи, 2 поражения и един двубой без резултат. Във въпросната среща той срази с нокаут в първия рунд Марк Санчес, но в последствие успехът му бе анулиран заради нередности в организацията на събитието.

Край на аматьорските грешки. В онзи мач с Лонг аз допуснах такава, след като доминирах в 4 рунда. Водех в резултата, но едно разсейване ми коства сигурна победа. Взех си поуките, мина доста време и нямам търпение да се върна на ринга. Знам на какво съм способен и ще извървя своя път“, коментира решението си да се боксира отново Марселос Уайлдър.

Любопитното е, че цените на билетите за галавечерта са доста сериозни – от 75 до 250 долара. Основният двубой в програмата е в супер лека категория. Той ще противопостави Сезар Франсис (9-0) на Моамед Мимун (22-4).