Начало Бокс Непознатите лица на бойците: Дионтей Уайлдър

Непознатите лица на бойците: Дионтей Уайлдър

Непознатите лица на бойците: Дионтей Уайлдър
0

Представяме ви нова рубрика, в която ще ви запознаваме с интересни факти около живота на спортистите. Всеки крие своите тайни, но когато си в светлините на прожекторите – това съвсем не е лесна задача.

Днес на фокус е Дионтей Уайлдър.

В следващите редове ще разберете защо.

БАЩА ОТ РАНО

Още на 19 години Уайлдър е принуден да изхранва жена и дете. Напуска колежа, захваща се със здрава работа в два ресторанта, кара камион за доставки на бира. Занимава се с какво ли не, за да смогва с разходите. Дъщеря му се ражда с рядко заболяване на гръбначния стълб. Дионтей е принуден да плаща огромни суми по нейното лечение. Напуска баскетболния отбор и този по американски футбол, макар че е проспериращ атлет.

Снимка: БГНЕС

КВОТА ЗА ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ СЛЕД САМО 20 МАЧА

Прякорът му „Бронзовия бомбардировач“ идва от бронзовия му медал от Игрите в Пекин 2008. Тогава Дионтей е единственият американец с отличие в бокса. Печели квалификациите и се класира след само 20 мача като аматьор! Талантът му бързо е забелязан и скоро се мести при професионалистите.

Снимка: БГНЕС

ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ – ТЕЛИ СУИФТ

Двамата се срещат преди четири години на летището в Лос Анджелис.  Погледите им се засичат при чекирането – всичко е като в романтичен филм. От неловкото преместване на главата до проверката секунди по-късно дали другият е още там и ни гледа. Срещат се отново метри по-късно на проверката. Едва разменят няколко реплики и „гейтовете“ за допускане на самолета ще затварят, раздялата им е неминуема. Цялата история четете ТУК.

Снимка: БГНЕС

СПАСЕН ОТ УДАВЯНЕ

Когато е бил на 11 години, Уайлдър е претърпял изцидент. Не е спазил указанията на баща си и влязъл много навътре в океана. Когато мъжът осъзнал опасността, се втурнал да търси малкия Дионтей. Момчето твърде, че кит го е изтласкал обратно на повърхността! До ден днешен боксьорът споделя, че кит е спасил живота му, а баща му така и не вярва.

twitter.com
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.