Начало Бокс Уилиам Чолов: Ще си извоювам място в мъжкия състав на България
0

Уилиам Чолов: Ще си извоювам място в мъжкия състав на България

Уилиам Чолов: Ще си извоювам място в мъжкия състав на България
0

Капитанът на националния ни отбор по бокс за младежи Уилиам Чолов изрази увереност, че ще успее да си проправи път и да се наложи в мъжкия ни представителен тим. 18-годишният талант и съотборниците му бяха наградени днес за отбор на месец октомври. Те получиха своя приз в Пресклуб „България”.

4-кратният европейски шампион при подрастващите ще стане част от мъжкия състав през следващата година. Това важи и за другия 4-кратен златен медалист – Радослав Росенов (60 кг), както и за бронзовия от първенството в Будва от миналия месец Даниел Кирилов (57 кг).

Знам, че преходът при мъжете няма да бъде никак лесен. Все пак това са утвърдени състезатели, с опит, самочувствие, вече са изградени като мъже, докато ние имаме да извървим своя път. Не се притеснявам обаче, защото ще продължа да тренирам усилено и да влагам всичко от себе си, за да се справя и да си извоювам място в състава”, каза Уилиам Чолов.

Даниел Кирилов пък допълни: „Знам, че боксьор от класата на Хавиер Ибаниес е в моята категория. Това обаче не ме плаши. Искам да извървя своя път и да се докажа. Няма да сменям категорията, за да избягам от конкуренцията. Напротив, вярвам в себе си и ще положа нужния труд, за да се реализирам”.

Младежите получиха 12 гласа в анкетата на Пресклуб „България” за отбор на месец октомври. Те изпревариха волейболистите на „Хебър” и баскетболистите на „Рилски спортист”, които имат съответно 9 и 2 гласа.

Честно казано съм приятно изненадан. Не съм очаквал, защото все пак ние сме младежки отбор, докато съставите на „Хебър” и „Рилски спортист” са мъже, постигнали са големи успехи. Това ме кара да се гордея още повече с момчетата, защото техният труд наистина е оценен високо. Благодаря за оказаната чест. Това обаче не е резултат от последните месец-два, а от много усилена работа вече повече от 2 години”, каза от своя страна треньорът на националния отбор за младежи Борислав Бояджиев.

Той вярва, че талантите в състава ще успеят да се утвърдят и при мъжете.Сигурен съм, че момчетата, които ще преминат при мъжете от следващата година, ще се реализират и там. Ще трябва обаче да положат много труд, защото преходът не е лесен. Все пак, те са още тийнейджъри, докато там ще се сблъскат с мъже”, каза още Бояджиев.