Начало Бокс Уплашеният до смърт Тайсън нокаутира акула (ВИДЕО)

Уплашеният до смърт Тайсън нокаутира акула (ВИДЕО)

Уплашеният до смърт Тайсън нокаутира акула (ВИДЕО)
0

Боксовата икона Майк Тайсън записа впечатляваща победа над акула, която може да бъде сравнена с нокаут на ринга.

“Железния Майк” даде участие на “Седмица на акулите” по “Дискавъри ченъл”, като записа 3-рундов “двубой” срещу едни от най-опасните морски създания. В първата част, легендата се гмурна в клетка, а около него плуваха лимонови акули. Във втората Тайсън слезе под водата без клетка и само нежно побутваше приближилите се до него хищници.

Кулминацията дойди в третия “рунд”, когато Тайсън трябваше да приложи хватка, довеждаща акулите до т. нар. “тонична неподвижност”, при която морският обитател се парализира за кратък период от време. “Железния Майк” приложи използваният от морските специалисти трик, като хвана минаваща покрай него акула за носа, мина зад нея и я обърна по гръб. При освобождаването, хищникът излезе от състоянието на парализа.

След като излезе от водата, Майк Тайсън призна, че е бил уплашен до смърт и сравни усещането със страха от това отново да се върне на ринга, вече на 54 години.

“Приех това предизвикателство, за да се преборя със страха си, в живота си все още се страхувам. Сравнявам това с превъзмогването на страха да се върна на ринга. От цялата тази работа научих, че каквото и да ме притеснява, съм способен да се изправя срещу предизвикателството да превъзмогна всичко, което се изправя на пътя ми и ми пречи да постигна голямата цел в живота си. Да достигна пълния си потенциал и да се доближа до Бог”, каза “Динозавъра”.

Участието на Тайсън в телевизионното предаване е част от подготовката му за двубоя с Рой Джоунс, който вече има нова дата.