Начало Бокс Усик и Джойс се стягат за временната титла през април

Усик и Джойс се стягат за временната титла през април

Усик и Джойс се стягат за временната титла през април
0

Претендентът в тежка категория Джо Джойс и бившият абсолютен шампион в полутежка Олександър Усик почти сигурно ще се качат на ринга един срещу друг през месец април. Преговорите между двамата непобедени бойци са в напреднала фаза. Те трябва ще се изправят за временната титла на Световната боксова организация (WBO), а следващият им двубой да е срещу новият абсолютен световен шампион в тежката категория измежду Антъни Джошуа или Тайсън Фюри.

„Изглежда всичко върви по план. Победителят ще вземе временната титла на WBO. Вероятно мачът ще е през април. Преговорите протичат добре и мисля, че битката е почти договорена“, заяви 35-годишният американец пред BT Sport.

Усик (18-0, 13 нокаута) е под номер 1 в ранглистата на асоциацията, а предстоящият му съперник Джойс (12-0, 11 нокаута).

„Нямам търпение за този мач! Върнах се в залата и вече се подготвям. Мисля, че ще търся нокаут“, добави Джойс.

Двамата няма за първи път да се изправят един срещу друг. Преди 8 години те играха в Световните аматьорски боксови серии през 2013-та. Победата тогава е извоювана от украинеца по точки.

„Оттогава научих много, а той малко е качил. Може би е загубил и малко скорост. Ще трябва да бъда умен и внимателен, за да не получавам много удари. Искам да спра краката му с всички необходими средства, но също така ще слушам моя ъгъл и ще правя всички неща, които правя в залата. Работя упорито в залата, така че да ми е лесно, когато вляза в битката“, добавя Джойс.