Начало Бокс Усик: Началото на мача ще бъде игра на шах

Усик: Началото на мача ще бъде игра на шах

Усик: Началото на мача ще бъде игра на шах
0

Олександър Усик говори по-дълго за SKY Sports, отколкото на самата пресконференция преди двубоя с Антъни Джошуа.

В интервю за британския телевизионен канал, който е официален медиен партньор на галавечерта в събота, украинската боксова звезда и бивш абсолютен световен шампион в полутежката категория заяви, че не подхожда в битката за четирите пояса на Джошуа като на война.

„Аз не нося война със себе си, а светлина. Ще заложа на бокс в този мач, въпреки че в началото ще бъде като игра на шах“, призна Усик.

Битката за четирите пояса в тежката актегория – WBA, WBO, IBF и IBO, е на 25-ти септември на стадиона на „Тотнъм“ в Лондон. Boec.BG ще следи на живо срещата.

На пресконференция Усик се появи облечен като Жокера от филмовата поредица „Батман“. На въпрос защо е заложил на подобна визия, той отговори така:

„Подготвях се много за този мач, иначе знам, че и преди боя хората искат да видят шоу, затова им го дадох. Но когато се качиш на ринга и се биете, оставате само двамата с противника ти и се биете.“

Това ще бъде едва трети мач в тежката категория за Усик. На въпрос за ръстовото предимство на Джошуа, украинецът отвърна:

„Хората говорят много. Казват истината или не казват истината. Всичко е приказки и ние ще видим в събота какво ще се случи. Силата не е в това дали някой е голям или малък. Това е в твоя дух. Дейвид Хей беше три пъти по-малък от Николай Валуев, което показва, че размерът няма значение.“