Начало Статии Москва не попадна в кандидатурата на Русия за Игрите през 2036 г.

Москва не попадна в кандидатурата на Русия за Игрите през 2036 г.

Москва не попадна в кандидатурата на Русия за Игрите през 2036 г.
0

Русия подготвя кандидатура за домакинство на летните олимпийски игри през 2036 година. Президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков заяви, че планът е форумът да се проведе в няколко руски града – Санкт Петербург и Казан. Изнендаващо или не столицата Москва не попада в сметките им.

„Мисля, че 2036 г. е еталонът, който ще разгледаме и към който ще се стремим. Ние сме огромна страна и разполагаме с всичко необходимо за провеждането на Олимпийски игри“, каза шефът на централата.

Предимство на Русия пред другите кандидати за провеждането на Олимпийски игри. Страната е била домкин на летните игри през 1984 година в Москва, както и зимните в Сочи през 2014 година.

,,МОК разглежда факта, че не е необходимо да се изграждат много нови съоражения. Можем да се възползваме максимално от това, което имаме“, каза Поздняков.

Руснаците определят като плюс географското разпространение на страната – на два континента (Европа и Азия), което ще бъде прецедент в историята на Олимпийските игри.

Русия е наказана от Международния олимпийски комитет и Световната антидопингова агенция със забрана, атлетите на страната да се състезават под флага на Руски олимпийски комитет. Освен това тя няма право да бъде домакин на Олимпийски игри до 2032 година.