Начало Бокс Усик уреди мача си безплатно в цяла Украйна

Усик уреди мача си безплатно в цяла Украйна

Усик уреди мача си безплатно в цяла Украйна
0

Олександър Усик направи огромен жест към страдащите си сънародници като осигури напълно безплатно излъчване на дългоочаквания сблъсък с Антъни Джошуа на 20-и август.

На Усик му предстои да се изправи срещу Ей Джей в мач реванш за обединените титли в тежка категория. Двубоят ще се състои в Саудитска Арабия и ще се предава по Sky Sports, които спечелиха войната на наддаване с DAZN.

Сега мениджърът на Усик – Алекс Красюк е потвърдил, че „Котката“ е уредил срещата да се предава гратис.

„Усик е поискал да закупи правата за срещата, за да ги подари на сънародниците си.“ каза Красюк. „Но саудитците са отказали да вземат парите му и са му ги дали като подарък.“

Това е и още една постъпка на Усик, която доказва любовта към родината му и опровергава твърденията за бягането от отговорност на украинеца. Мачът се отложи с няколко месеца, тъй като Усик се върна в родината си за да я отбранява от инвазията на Русия. Наскоро той поясни защо се е върнал, а не е останал на фронта.

Руски войник разбра, че не е бил прав да влиза в Украйна, след като гледа изявление на любимите си боксьори – Усик и Ломаченко.

Всички войници, които посещавах в болниците из Украйна, ми казваха едно и също.“ разказа той. „Те ме призоваха да се бия не само за своята чест, но и за родината. Да се бия на ринга за тях ще бъде от по-голяма полза, отколкото да се биея на фронта.

„Затова сега искам да доставя някакво удоволствие и щастие на хората, които са там.“

Усик също разкри, че планува да се завърне в Киев веднага след двубоя с Ей Джей.

Разрешение за да напусне Украйна, когато е бил част от войската, му беше дадено директно от президента Зеленски. То беше уредено и от братята Кличко, които правят всичко възможно за да помогнат на сънародниците си и използват знеменитостта си за да пропагандират каузата си.