Начало ММА Вандерлей Силва с нова атака на политиката

Вандерлей Силва с нова атака на политиката

Вандерлей Силва с нова атака на политиката
0

Бившият шампион на Glory и ветеран от UFC и Белатор обяви, че отново ще се кандидатира за депутатско място в бразилския парламент.

Легендата на ММА опита да влезе в политиката и през 2018г. Тогава той се яви от листите на Социалната демократическа партия, но събра само 13 000 гласа, което беше крайно недостатъчно. Сега Силва се включва в редиците на Прогресивната партия, които са свързани с президента Жаир Болсонаро.

Силва обясни решението си с думите:

„Много хора се оплакват от ситуацията в страната ни и твърдят, че нищо не се случва тук. Затова реших да се кандидатирам за депутат от град Парана. Градът ни никога не е имал кандидат спортна знаменитост и искам аз да съм първият.

„Искам да донеса почтеност в спорта ни и да го използваме като инструмент за да помагаме на младежта. Аз самият съм добър пример как спорта може да промени живота ти. Освен със спорт, смятам да се занимавам и с обществена сигурност.“

Силва все още не се е отказал официално от спорта. Преди последния си мач с Куентин Джаксън в Белатор, бразилецът сподели, че може да е неговият последен, но не го обяви след срещата. Няколко месеца по-късно Силва разказа как живее с подобни на мозъчно сътресение симптоми, включващи силна раздразнителност, инсомния и световъртеж. Може би и това е причината той да откаже последната оферта, която е получил за мач в Бразилия.