Начало Бокс Още един Фюри се качва на ринга
0

Още един Фюри се качва на ринга

Още един Фюри се качва на ринга
0

Фамилия Фюри ще има поредния си представител, който ще опита да направи сериозна боксова кариера на професионалния ринг. След един от най-успешните изобщо в историята на тежка категория – Тайсън Фюри, както и по-малкия му брат Томи, който боксира в лека тежка, сега на дневен ред, в търсене на пари и слава, излиза Роман.

25-годишният представител на фамилията е между двамата като възраст, предвид че „Циганския крал“ е на 33, а Томи е на 23. За разлика от тях обаче, той няма никакъв опит като боксьор и доскоро дори не е тренирал. Роман обаче е убеден, че точно това е бъдещето, което вижда за себе си.

Ако не друго, то това е интересна история. Колко могат да се похвалят, че влизат в дълбоките води, без никакъв опит? Искам това предизвикателство. Винаги съм бил покрай баща ми и братята ми, с лапите и ръкавиците, но нямам опит като спаринг или истински мачове“, признава Фюри.

Решението да стане боксьор идва случайно и е следствие на пандемията от коронавирус. „Започнах да тренирам, за да отслабна. Бях истинска развалина, когато стана локдауна – без работа, ядях боклуци и играех на Xbox. Томи ми звънна един ден да отида да тренирам с него. Направихме няколко сесии и започна да ми харесва. Така стана всичко“, допълва Роман.

И е категоричен, че самочувствието му се е върнало и дори е нараснало. „Не става въпрос само за физика. Човек лекува и психиката си, когато е на ринга. Преобърнах живота си напълно“, казва още средният брат от фамилията.

Роман Фюри ще дебютира в бокса на 10 септември. Предстои да се уточни неговият съперник, а мачът най-вероятно ще бъде в лека тежка или полутежка категория.