Начало Бокс Уволненият треньор на Уайлдър: С него е свършено
0

Уволненият треньор на Уайлдър: С него е свършено

Уволненият треньор на Уайлдър: С него е свършено
0

Треньорът Марк Бреланд говори за пръв път, след като Дионтей Уайлдър го уволни заради загубата си от Тайсън Фюри преди година.

“Бронзовия бомбардировач” освободи наставника от щаба си, след като той хвърли кърпата, за да го спаси от ударите на “Циганския крал”, а по-късно го обвини и че е сложил във водата му нещо, което е отпуснало мускулите му по време на мача.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Breland (@markbrebreland)

Дълго време Бреланд, който е световен шампион от 1982 г. и златен медалист от Олимпийските игри през 1984 г. в категория до 67 кг, запази мълчание, но в първото си интервю след обвиненията на Уайлдър съсипа американския боксьор.

“Историята ни с Дионтей е част от бокса. С кариерата му е свършено, така че – щом той е свършен и аз съм свършен. Всички казват, че има невероятна сила и това е всичко. Желая му всичко най-хубаво. Има единствено силата си и ще видим докъде ще го доведе тя, само това ще кажа”.

Снимка: БГНЕС

Треньорът коментира и твърдението на Уайлдър, че го е предал и е сложил нещо във водата му.

“Толкова много хора ме познават, характерът ми говори сам за себе си. Да съм му отровил водата? Ако погледнете записите ще видите, че тя дори не е в ръцете ми. Някой друг му дава вода. Въпреки това, исках да помогна. “Ако ти спечелиш, печеля и аз”. Някои глупави хора ме питат за този мач. Но само глупавите биха повярвали на тези истории, защото това е пълна лудост”.

Снимка: БГНЕС

Бреланд не пропусна и твърдението на “Бронзовия бомбардировач”, че Фюри е имал нещо скрито в ръкавиците си по време на мача и затова ударите му са били толкова тежки.

“Искрено се съмнявам в това, никога не видях нищо. Но той така или иначе нямаше да бие Тайсън Фюри. Джей Деас беше там, когато му бинтоваха ръцете. Ако са сложили нещо… Джей да не е сляп? Беше точно там и не каза нищо. Ако трябва да съм честен, той толкова и разбира от бокс. По дяволите, можеше да си сложи и гипс в ръкавиците, пак нямаше да победи Фюри!”.

Снимка: БГНЕС

Треньорът не спря дотук и продължи да разкрива подробности около подготовката и уменията на Уайлдър.

“Ако аз се боксирах с момчетата, срещу които се изправи той, също щях да победя. Имал “добри победи”… Имаше само една. Само срещу Ортиз, това е. Уайлдър няма ляв прав, използва го веднъж, срещу Бръмейн Стивърн. По време на тренировки, никога не тренира на чувал. Или на скоростната круша. Не скача на въже и не тренира на крушите”.