Начало Бокс В бокса ще градят солиден колектив
0

В бокса ще градят солиден колектив

В бокса ще градят солиден колектив
0

Солиден колектив и сплав между утвърдените имена в националния отбор и тези, които тепърва навлизат в него. Това е една от основните задачи, които си е поставил старши треньорът на мъжете Жоел Арате в началото на първия лагер за 2022 година на боксьорите.

Отборът вече започна подготовка на базата в „Дианабад“, където ще остане до 18 януари. В последствие специалистът планира да качи боксьорите на високопланинската база в Белмекен и те да продължат заниманията си там до 8-9 февруари.

Вече сме в почти пълен състав и започваме плавно да влизаме в нужната форма. Целта в първите дни на подготовката е да видим всеки един, в какво състояние се намира след празниците и почивните дни“, каза Арате.

Искам новите имена, които започват с нас, да се адаптират по-бързо и да не се притесняват. Те трябва да се чувстват като едно цяло с по-опитните, да бъдат един отбор, за да могат по-бързо да започнат да разгръщат потенциала си“, сподели още с началото на подготовката на националите кубинският специалист. Той допълни, че вижда сериозно поле за развитие в по-младата вълна, която навлиза в мъжкия бокс.