Начало Бокс В лагера на Терънс Крауфорд се надяват на мач с Ерол Спенс

В лагера на Терънс Крауфорд се надяват на мач с Ерол Спенс

В лагера на Терънс Крауфорд се надяват на мач с Ерол Спенс
0

Боксовият треньор Браян Макинтайър изрази надежда, че неговото момче Терънс „Бъд“ Крауфорд ще се изправи срещу Ерол Спенс на ринга до края на годината. Първият е шампион на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория, а Спенс е носител на пояса в същата категория на Международната боксова федерация (IBF).

„Те са в очакване на този мач. Ерол продължава да побеждава, Терънс също. И да се надяваме, че  в края на годината ще ги видим един срещу друг. Ерол е много добър боксьор. Всички се страхуват от него, само не и Терънс“, коментира „Бо Мак“ пред „Fighthype“. Според него и двамата боксьори биха искали такъв сблъсък, но всичко е въпрос и на мениджърски преговори. Макинтайър смята, че мениджърът на Крауфорд – Боб Аръм и компанията „Топ Ранк“ трябва да предложат същите пари, които ще прибере и Амир Хан. Проблем обаче се явява мрежа, която евентуално ще излъчва потенциалният двубой. Аръм работи с ESPN, а мачовете на Спенс-младши се дават от FOX.

Мегазвездата Терънс Крауфорд защити пояса си през октомври в Омаха, когато нокаутира Хосе Бенавидес в последния 12-и рунд и продължава без загуба при професионалистите с 34 победи (25 с нокаут). Следващата му битка е на 20-ти април срещу Амир Хан (33-4, 20)

Шампионът на IBF в полусредна категория Ерол Спенс-младши (24-0, 21) има насрочен мач на 16-ти март срещу Мики Гарсия.