Начало Бокс Валуев против намаляването на поясите
0

Валуев против намаляването на поясите

Валуев против намаляването на поясите
0

Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев се обяви в защита на многото пояси, които се раздават в професионалния бокс.

Руснакът призна, че не вижда смисъл да се премахват отличия, тъй като те генерират много приходи за различните организации.

“Нито една организация няма да се съгласи да намали поясите си. Няма смисъл да го правят. Световният бокс ще изгуби много пари и възможност за събития. Настоящият брой отличия е естествено развитие на боксовата история. Например, в смесените бойни изкуства, също има много титли. В противен случай спортът ще стане по-скучен и не привлекателен. Титлите са най-голямото шоу в спорта”, заяви Валуев пред World Boxing News.

Говорейки за титли, руснакът коментира и темата за двубой между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, в който победителят ще обедини всички отличия в тежката категория.

“Този мач ще бъде забележителен. Класическата техника на Антъни Джошуа срещу натиска на “Циганския крал”. И двамата вече са неоспорими шампиони. Новото поколение все още не е дошло. Но, ако вземем Джошуа и Фюри за отправна точка, мачът може да е изключително важен. Който спечели ще започне новото поколение като неоспорим шампион”.