Начало Бокс Варна не е от любимите градове на Кличко след този тежък нокаут (ВИДЕО)

Варна не е от любимите градове на Кличко след този тежък нокаут (ВИДЕО)

Варна не е от любимите градове на Кличко след този тежък нокаут (ВИДЕО)
0

На Европейското първенство по кикбокс през 1992 г. Виталий пристига в България с перфектен актив, в който няма поражение. Форумът се провежда във Варна, а цялата зала е облепена с плакати на украинеца.

Разбира се, Кличко размазва всичките си опоненти и печели категорията си. На следващия ден има един последен мач – срещу родения в Бирмингам Пеле Рийд, който съвсем не е съвършен състезател, но съумява да спечели своята категория.

Битката е неравностойна – машина срещу обикновен човек, вдъхновен от филми на Брус Лий. Британецът едвам стига до раменете на двуметровия Виталий, който преди срещата му казва: „Ти си нищо!“, пише „uniconbg“.

Мачът започва и Кличко дава да се разбере, че Рийд е на негова територия. Пеле няма габаритите на съперника си, но е по-бърз и се старае да избягва ударите, знаейки, че само един ще е достатъчен, за да приключи всичко. Блокира, отдръпва се, опитва контраатака. Чака своя момент… и той идва.

Всичко става за част от секундата – Рийд се обръща светкавично и с удар със завъртане цели Кличко под брадичката. Край. Добре дошъл в страната на сънищата. По това време в правилата няма нокаут, но въпреки това съдиите прекратяват двубоя, защото виждат, че Виталий е неспособен да каже дори къде се намира в момента. Пеле Рийд става европейски шампион и нанася първата и единствена загуба на Виталий Кличко в кикбокса.

След поражението във Варна през 1992 г. по-големият брат на Владимир решава изцяло да се посвети на бокса, а през 1999 г. печели и първата си световна титла. По съвсем различен начин се развива кариерата на Рийд, за когато върхът остава в България.

Години по-късно Виталий се кълне, че битката във Варна никога не се е случвала. Следващата му среща с Рийд е в Германия – Кличко се готви за поредната звезда битка за милиони долари, а някогашният му кошмар е сред зрителите.