Начало Бокс Вече има дата и място за Фюри – Джошуа
0

Вече има дата и място за Фюри – Джошуа

Вече има дата и място за Фюри – Джошуа
0

Великобритания, в края на ноември или началото на декември. Това са мястото и датата, за която ще водят преговори от лагера на Тайсън Фюри за мач с Антъни Джошуа. Мениджърът на световния шампион на WBC Франк Уорън ще изпрати предварително запитване до своя колега Еди Хърн, за да могат двете страни да стъпят на основа, от която да надграждат в преговорите за мечтаната битка.

Това стана в изявление на агента на „Циганския крал“, който потвърди намеренията за организиране на сблъсък на двамата британци. Изричното желание на Фюри е тя да се проведе именно на Острова, като желаната опция за домакин е стадион „Уембли“. Именно там могат да се съберат и най-много зрители, около 100 хиляди, които да гледат на живо „Битката за Британия“. Другият вариант е Кардиф (75 хиляди)

Мачът ще е във Великобритания и се надяваме да е през ноември, но може и декември. Тайсън настоява да е тук и трябва да направим така, че това да се случи заради всички фенове. Убедени сме, че този двубой ще счупи рекорд по интерес“, категоричен е Уорън.

Той допълни, че след като Еди Хърн и Антъни Джошуа потвърдят, че имат интерес към сблъсъка, ще може да се говори и за повече детайли. „В момента никой не може да каже колко би струвала тази среща. Вярвам, че поне 2 милиона ще платят да я гледат по телевизията. Двубой между Фюри и Джошуа не може да е на друго място, извън Британия. Кардиф е опция, заради периода от годината, тъй като „Уембли“ може да е зает, но ще видим“, каза още Уорън.