Начало Бокс Владимир Кличко: Ей Джей има време, може отново да стане шампион

Владимир Кличко: Ей Джей има време, може отново да стане шампион

Владимир Кличко: Ей Джей има време, може отново да стане шампион
0

Бившият хегемон в тежка категория Владимир Кличко разказа пред „Sky Sports“, че може да си представи какво изпитва в момента Антъни Джошуа след загубата от Олександър Усик миналия уикенд. Ей Джей допусна второ поражение в професионалната си кариера и загуби титлите си в тежка категория след 12 рундова битка с украинеца. Владимир Кличко, който е бивш опонент на Джошуа, заяви, че той също е имал такъв период, но е успял да намери пътя обратно към върха.

„Помня, когато загубих две битки за 13 месеца между 2003 и 2004 година. След това се върнах и станах един от най-дългогодишните шампиони в категорията. Ей Джей все още има време да направи това, абсолютно. Въпросът е – как ще се справи с предизвикателството?“, сподели Владимир Кличко, който се оттегли от спорта след загубата с нокаут в 11-ия рунд от Антъни Джошуа през 2017.

Кличко допълни, че наблюдава кариерата на сънародника му Олександър Усик още от аматьорските му години и го определи като наистина „специален“.

Джошуа ще търси пътя към върха с реванш срещу Усик. Наскоро той сподели, че е разгледал в детайли битката и е открил грешките си. И той и мениджърът му Еди Хърн вече говорят за активирането на клаузата за реванш в договора, но втора битка между Ей Джей и Усик все още не е официално обявена.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".