Начало Бокс Усик не получи подкрепа от Кличко
0

Усик не получи подкрепа от Кличко

Усик не получи подкрепа от Кличко
0

Бившите световни шампиони в тежка категория Владимир и Виталий Кличко не дадоха подкрепата си към своя сънародник Александър Усик. Украинецът ще се изправи срещу Антъни Джошуа на 25 септември в най-големия двубой в кариерата си.

Доскорошният крал в полутежка категория ще оспори титлите на WBA WBO IBF IBO, които са притежание на Ей Джей. Битката ще се проведе на стадиона на „Тотнъм” в Лондон.

Въпреки че братя Кличко и Усик са от една родина, той не е получил подкрепа от тях. Това се дължи на факта, че Владимир е много добър приятел с Джошуа. Двамата станаха доста близки след знаменития нокаут, в който Ей Джей прати Кличко на мача им през 2017-а.

Александър работи невероятно в последните седмици и ще покаже на какво е способен срещу Джошуа. Той получи помощ и от Анатолий Ломаченко, който издигна играта му на друго ниво. Колкото до съвети от братята Кличко, нашите сънародници, не сме ги видели нито веднъж на лагера”, коментира мениджърът на Усик.

Александър Красюк отчете и визията на Джошуа. Той отбеляза, че очаква Ей Джей да бъде значително по-лек на кантара от последния си мач, в който защити световните титли срещу нашия Кубрат Пулев на 12 декември миналата година. Тогава британецът закова стрелките на 109.2 килограма, докато прогнозите са, че сега той ще бъде под 105 кг.