Начало Бокс Връчват „Златен трикольор” на Даниел Петров
0

Връчват „Златен трикольор” на Даниел Петров

Връчват „Златен трикольор” на Даниел Петров
0

Един от най-успешните боксьори в българската история – Даниел Петров ще бъде удостоен с поредно голямо признание. „Пинчера”, който е носител на общо 12 медала от големи международни първенства, ще бъде награден със „Златен трикольор”.

Отличието ще бъде връчено на варненеца по повод неговия 50-годишен юбилей. Олимпийският шампион от Атланта 1996 отпразнува половин век на 8 септември.

Инициативата по награждаването е на колегите от Пресклуб „България”. Церемонията ще се проведе във вторник, 14 септември, от 11:30 часа. На събитието ще присъства и главният треньор на женския ни национален отбор, както и наставник на Даниел в златните му години – Ангел Ангелов.

През годините „Пинчера” се превърна в най-титулувания ни боксьор на международната сцена. През 90-те години българинът е сред претендентите за златото на всеки един турнир в категория до 48 килограма. Освен олимпийска титла от Атланта, той има още световна от Берлин 1995, както и две европейски – Бурса 1993 и Вейле 1996. Даниел е и олимпийски сребърен медалист от Игрите в Барселона 1992.