Начало Бокс Върджил Ортис продължава с нокаутите (ВИДЕО)

Върджил Ортис продължава с нокаутите (ВИДЕО)

Върджил Ортис продължава с нокаутите (ВИДЕО)
0

Американецът с мексикански корени Върджил Ортис продължава да бъде перфектен на профи ринга.

22-годишният младеж записа 17-та победа в кариерата си, триумфирайки над Маурис Хукър чрез технически нокаут в седмия рунд. Срещата се проведе в Тексас, САЩ, като младокът продължава да печели всичките си двубой преди финалния гонг.

Ортис грабна и Интерконтиненталната титла на WBO в полсуредна категория, което може да му осигури двубой с голямата звезда на световния бокс Терънс Кроуфърд, който изгледа сблъсъка на живо.

Въпреки че Хукър имаше предимство в опита, разтега и височината, Ортис не остави съмнение в това кой е по-качественият боксьор от двамата.

Очаквано, Хукър държеше противника си на разстояние, като първите два рунда преминаха с спокойно темпо и без особено силни размени. С напредване на времето Ортис започна по-успешно да скъсява разстоянието и да бомбардира тялото на съперника си.

Хубавите леви прави на по-младият боксьор често разкъсваха гарда на Хукър и често следваха тежки десни, които размътиха главата на Маурис. Хукър направи стабилен четвърти рунд, в който той самия на няколко пъти притисна опонента си, намирайки го с десни прави в челюстта.

В шестата част боят се провеждаше главно от близка дистанция, което не вещаеше нищо добро за Хукър. Съперникът му сменяше чудесно етажите, вкарвайки силни крошета и десни прави. 30 секунди преди края на рунда, Хукър бе приклещен в ъгъла след чудесна комбинация в тялото и главата и бе изпратен в нокдаун.

Безмилостните атаки на Ортис продължиха и в седмия рунд, когато дойде края на двубоя.

Две леви крошета и десен прав попаднаха право в целта, а Хукър падна на колене с наранена дясна ръка. Реферът на мача бе видял достатъчно и резонно прекрати мача, давайки възможност на лекарите да прегледат Маурис Хукър и здравословното му състояние.

Сблъсъкът бе наблюдаван на живо и от другото голямо име в полусредната дивизия Ерол Спенс-младши.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.