Начало Бокс Вреден ли е боксът с голи ръце?
1

Вреден ли е боксът с голи ръце?

Вреден ли е боксът с голи ръце?
1

Бившата боксова звезда Поли Малиняджи направи любопитен анализ на набиращите популярност двубои с голи ръце.

39-годишният американец има зад гърба си 44 професионални двубоя, като е шампион в две категории, а в боевете без ръкавици дебютира в края на миналата година срещу Артьом Лобов, от когото загуби. В момента Малиняджи се изявява като анализатор за „Шоутайм“, където даде оценката си за новата мода в бойните спортове.

„Има много малка подробност в бокса с голи ръце. Боксьорите са свикнали да удрят „през“ съперника си, а не в него. Това е доста различно и момчетата от ММА могат да имат предимство в тази насока, защото при тях подплънките на ръкавиците са по-малки. ММА бойците не удрят „през“ съперника. Боксът с голи ръце е много вреден за ръцете. В този мач с Лобов понесох такива контузии, че още ги усещам. Не мога да се бия в такова нещо. Стилово, не е чак толкова трудно, но е убийствено за ръцете. Бих обмислил още такива мачове, но, за съжаление, ръцете ми са много зле. Още не съм се възстановил от контузиите, които получих за10 минути срещу Лобов. Ако говорим за нормален живот, ръцете ми са ОК, но не мога да се боксирам така“, призна Малиняджи.

Comment(1)

  1. Глупости са това. Просто ръцете му не са закалени. Аз се занимава с бокс, никога не ползвам бинтове и нямам проблем с ръцете. Причината за това, е че съм започнал с карате и доста съм закалявал различни части от тялото си. Боксьорите по правило имат нежни ръце, защото са свикнали винаги да имат бинтове и ръкавици. Ето в това се заключава проблема. Ако се преави редовно правилна закалка, такъв проблем не съществува.

Comments are closed.