Начало Бокс Всеки ден нови версии за съперник на Кобрата
0

Всеки ден нови версии за съперник на Кобрата

Всеки ден нови версии за съперник на Кобрата
0

Кубрат Пулев има реалния шанс отново да се боксира за световната титла в тежка категория. До 10 дни трябва да стане ясно кога ще се случи това. Вариантите обаче всеки ден се изменят. Днес отново само в рамките на часове се появиха информации за Тайсън Фюри и Агит Кабайел.

Българинът е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Така той получи възможността да се боксира за световната титла в тежка категория за трети път в последните 10 години.

В момента титлата в тежка категория на IBF е притежание на мексиканеца Анди Руиз. Той победи Джошуа.Очаква се до 10 дни IBF да се произнесе с решение за подобен двубой още през есента, а след това, развръзката е с няколко варианта.

Един от тях е Руиз да реши да оваканти титлата на IBF и да се боксира в среща-реванш с Джошуа.

При това положение съперникът на българина ще бъде друг. Почти сигурно това ще бъде следващият в световната ранглиста – Агит Кабайел. Той е германец от кюрдски произход и има 19 успеха в 19 мача на професионалния ринг (13 с нокаут).

В същото време обаче специалисти от САЩ твърдят, че Пулев ще се бие с Тайсън Фюри. При овакантяване на титлата от страна на Руиз, то българинът има право да избира своя съперник. А това ще бъде Тайсън Фюри, като основната причина за това е, че и двамата работят с легендата Боб Аръм.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.