Начало Бокс Втори олимпийски шампион тренира със Станимира Петрова
0

Втори олимпийски шампион тренира със Станимира Петрова

Втори олимпийски шампион тренира със Станимира Петрова
0

Още един олимпийски шампион се присъедини към подготовката на Станимира Петрова (57 кг) по пътя към европейската олимпийска квалификация по бокс. Освен личният й треньор Петър Лесов, който е златен медалист от Москва 1980, към заниманията на многократната световна и европейска шампионка се включва и Хавиер Ибаниес. Кубинецът, който е част от мъжкия ни национален отбор, е златен от младежките Игри в Нанджин през 2014-а.

Идеята на Лесов е да разнообрази заниманията на Станимира до решителната битка за квоти, която трябва да се проведе в Париж от 4 до 8 юни. Ибаниес боксира именно в категория до 57 килограма и при нужда помага на Петрова. „Търсим различни варианти, за да повишим формата на Станимира. При по-малко от месец до квалификацията, всяка помощ е добре дошла. Хавиер е много подходящ като спаринг. Освен това ще тренираме и с някои от младежите на Боби Бояджиев”, сподели Петър Лесов.

Станимира Петрова е една от двете ни боксьорки, които трябва да участват в европейската олимпийска квалификация в Париж. Освен нея на ринга във френската столица трябва да се качи и Стойка Кръстева (51 кг). При мъжете ще имаме трима представители там – Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91). Даниел Асенов (52) пък е сигурен участник в Токио, тъй като е в Топ 3 на световната ранглиста.

Жоел Арате: Можем да класираме четирима боксьори в Токио