Начало Борба Петър Касабов: Съжалявам, че не помогнах на Мария да сбъдне мечтата си
0

Петър Касабов: Съжалявам, че не помогнах на Мария да сбъдне мечтата си

Петър Касабов: Съжалявам, че не помогнах на Мария да сбъдне мечтата си
0

Старши треньорът на националния ни тим по борба при жените Петър Касабов изрази съжалението си, че Мария Оряшкова не спечели пета квота при дамите за Олимпийските игри в Токио. Голямата ни звезда в самбото преследваше заветната виза при 76-килограмовите, но се размина с мечтата да участва в японската столица.

„Съжалявам, че не помогнах на Мария Оряшкова да сбъдне мечтата си и да участва на Олимпийски игри. Но тя се бори със 70-80 процента разкъсана предна кръстна връзка. Бъдещето на Мария не сме го обсъждали още, но нейната мечта беше да участва на олимпийски игри. Помагаше на Мими Христова до последно на олимпийската квалификация в София. Все още не се знае и дали ще оперира коляното си. Ще говоря с нея отново”, коментира пред медиите в Пресклуб „България” Петър Касабов.

Той сподели още, че момичетата, които спечелиха квоти за Игрите – Миглена Селишка (50 кг), Евелина Николова (57 кг), Тайбе Юсеин (62 кг) и Мими Христова (68 кг) ще участват на два турнира. Единият ще е в началото на юни в Полша, след което в началото на юли ще се борят на състезание в Мадрид.

Великолепно! Мими Христова с квота за Токио

„Д-р Хубенов вече разреши на Тайбе да се натоварва на 100 процента. Тя от 2-3 седмици вече е на тепиха. В началото на юни ни предстои турнир в Полша, след това ще останем на лагер там. В началото на юли ще има турнир в Мадрид. Но това, което виждам при нея е много добре – мотивация има, по-уверена е вече и мисля, че ще ни зарадва много. Това, че сме се класирали на Олимпиада не ни успокоява. Ще гоним призовите места и колкото може по-високо”, каза още Касабов.