Начало Бокс Във Великобритания: Искаме да се боксираме с бради!

Във Великобритания: Искаме да се боксираме с бради!

Във Великобритания: Искаме да се боксираме с бради!
0

В последните дни нарасна сериозен скандал в британския бокс. Уелс тачи правилото, че не можеш да излезеш на ринга с брада.

Става въпрос за Уелската аматьорска боксова асоциация (УАБА), която държи бойците да имат спретнат и джентълменски вид. Както традицията повелява, а на Албиона всички обичат традициите, ясно е.

Арън Син, който е 20-годишен състезател със сикхски възгледи твърди, че нормата е дискриминираща:

„Това е в разрез с моята вяра. Говорих с УАБА по телефона и ми отвърнаха, че било здравословно изискване. Не виждам защо не мога да бъда спортист… ако имам брада. Навън мога да си ходя с брада, а в залата не. Това е дискриминация“, твърди сикхът.

Син е на мнение, че не трябва да бъде премахвано никакво естествено окосмяване, защото Бог го е създал с причина.

„Предците ми са се били за Великобритания в двете световни войни. Тогава никой не ги е карал да се бръснат. Били са се за свобода. Силно съм огорчен.“

Редица сикхи и мюсюлмани се обявиха в подкрепа на младежа.

В международен план аматьорският бокс се ръководи от AIBA. Организацията бе отстранена от следващите Олимпийски игри. Интересно дали на тях ще видим боксьори с бради.

Източник: BBC Wales

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.