Начало Бокс WBC ще накаже Анди Руис, ако участва на Олимпийските игри

WBC ще накаже Анди Руис, ако участва на Олимпийските игри

WBC ще накаже Анди Руис, ако участва на Олимпийските игри
1

Президентът на Световният боксов съюз (WBC) – Маурисио Сюлейман, ще накаже световният шампион в тежка категория – Анди Руис (33-1), ако мексиканецът реши наистина да участва на предстоящите Летни олимпийски игри в Токио.

В началото на седмицата стана ясно, че хора от боксовата федерация на Мексико са поканили 30-годишният професионалист да влезе в отбора на северноамериканската държава за игрите догодина. Самият Руис сподели, че за него би било чест да представлява Мексиксо в Япония, но сега шампионът ще трябва да преосмисли решението си.

„WBC по никакъв начин не подкрепя професионални боксьори да учстват на Олимпийски игри“, разкри Сюлейман, който е мексиканец.

„Неприемливо е и феновете по света също трябва да не го подкрепят. Боксът, който се практикува на Олимпийски игри, е нещо съвсем различно. Такова действие крие много опасности и ние няма да го подкрепим.

Ако някой професионалист, без значение бивш или настоящ шампион, реши да участва в Токио, ще бъде наказан с изваждане от ранкинг листите на WBC за две години“, заяви президентът.

Това означава, че ако „Разрушителя“ наистина бъде част от мексиканския отбор през 2020 г., то той няма да може да се бие за колан на WBC поне до 2022 г.