Начало Бокс WBC: Уайлдър заслужава мач с Фюри
0

WBC: Уайлдър заслужава мач с Фюри

WBC: Уайлдър заслужава мач с Фюри
0

Развитието на сагата около евентуален трети двубой между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър може да получи нов неочакван обрат.

Организацията, за чиито пояс двамата вече се биха – WBC, вижда смисъл в нова срещу между “Циганския крал” и “Бронзовия бомбардировач”. Такъв сблъсък трябваше да има през декември, но от щаба на Фюри обявиха, че срокът за организирането му е изтекъл и те ще търсят нов съперник за началото на 2021 г. Уайлдър пък отговори с куп обвинения към британеца, който го победи през февруари, и продължава да настоява за реванш.

twitter.com

Сега в спора се намеси и президентът на WBC Маурисио Сюлейман, който зае позицията на “Бронзовия бомбардировач”.

“Знаем за проблем между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, по който работят в момента, но нямаме повече детайли. Надяваме се всичко да се разреши и двата щаба да бъдат доволни, за да можем да видим великите боксьори в ринга. Уайлдър е невероятен, важен елемент. Пет години беше шампион на WBC, изключително лоялен е. Има страхотна успеваемост с нокаут. Процентът е невероятен и за нас той е много ценен боксьор, шампион и, разбира се, заслужава още една възможност. Той даде шанс на Тайсън Фюри и Фюри го победи, нокаутира го и, разбира се – Уайлдър е замесен в спора за титлата. Заслужава възможност и ще видим как ще се развият нещата през следващата година”, каза Сюлейман пред “Скай Спортс”.