Начало Бокс WBC има нов световен шампион при полутежките (ВИДЕО)

WBC има нов световен шампион при полутежките (ВИДЕО)

WBC има нов световен шампион при полутежките (ВИДЕО)
0

Световният боксов съвет вече има своя нов световен шампион при полутежките и той се казва Илунга Макабу (27-2).

През изминалата вечер 32-годишният боксьор от Демократична република Конго победи поляка Михал Циезлак (19-1) в мач за зелено-златния пояс, който се състоя в столицата на ДРК– Киншаса.

Илунга спечели след изиграването на пълния комплект от 12 рунда и победата му бе дадена след единодушно съдийско решение (114-112, 115-111 и 116-111).

Провеждането на мача бе поставено под сериозна заплаха, тъй като небезизвестният боксов промоутър Дон Кинг отмени първоначално насрочената дата от 24-ти януари. Самата среща бе белязана от редица нередности.

30-годишният Циезлак започна по-убедително двубоя и диктуваше дистанцията в мача. Така се стигна до третия рунд, в който полякът нанесе серия от тежки попадения в главата и тялото на местния Макабу, който бе спасен от рефера, който от своя страна прекрати рунда цяла минута по-рано.

Нередностите продължиха в четвъртия рунд, когато Макабу взе инициативата. Африканецът нанесе няколко удара, голяма част от които попаднаха във врата на Циезлак, но предупреждение или наказание за Макабу нямаше. Вместо това, той успя да изпрати съперника си в нокдаун.

В петия рунд Илунга Макабу се оказа на свой ред в нокдаун, след като позамаяният поляк отвърна на ударите. Така всичко остана да се решава в заключителните рундове, където африканският боксьор се оказа по-свеж и по-настоятелен в атаките над противника.

Титлата на WBC в тази дивизия бе овакантена от Олександър Усик, който преди година притежаваше всичките 4 световни колана в полутежка категория.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.