Начало Бокс Харди: Ще изкарам повече пари от един боксов мач, отколкото от цялата ми кариера в UFC

Харди: Ще изкарам повече пари от един боксов мач, отколкото от цялата ми кариера в UFC

Харди: Ще изкарам повече пари от един боксов мач, отколкото от цялата ми кариера в UFC
0

Следпочти 10-годишна пауза от състезателната си кариера бившият претендент за титла в UFC Дан Харди се завръща към битките. Миналата седмица британецът обяви, че ще изиграе приятелски боквов двубой срещу друг ветеран от UFC Диего Санчес на 2-и юли в Манчестър. 39-годишният бивш професионален ММА боец не съжалява за решението си да се завърне и го обосновава с една причина: пари.

„Истината е, че този двубой ще ми донесе много повече пари от ММА битка срещу Санчес, а в среща без ръкавици и двамата ще отнесем много щети. Така ще спечеля достатъчно пари и ще запазя здравето си. Всичките ми хонрорари от цялата ми кариера в UFC не правят толкова голяма сума, колкото ще получа от този двубой„, споделя Харди пред „The MMA Hour“.

Бившият боец в категория до 77 килограма на UFC допълва, че няма намерения да „бъде брутален“ срещу 40-годишния Санчес.

„Рундовете ще са по две минути и ще бъдат с големи ръкавици. Най-вероятно ще го откажа с удари в тялото и той ще се седи да падне на земята. Ще бъде спаринг двубой, но ще се опитам да го нараня, без да му нанасям дълготрайни щети. Важното е, че и двамата ще си тръгнем с много пари в джобовете ни“, категоричен е Харди.

Харди-Санчес ще бъде подгряващ двубой преди завръщането на боксовата легенди Рики Хатън и Марко Антонио Барера. Двамата опитни нокаутьори ще премерят сили след над 10-години почивка от професионалния бокс.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".