Начало Бокс Хип-хоп икона: Майк Тайсън ми спаси задника от шестима охранители

Хип-хоп икона: Майк Тайсън ми спаси задника от шестима охранители

Хип-хоп икона: Майк Тайсън ми спаси задника от шестима охранители
0

Славните години на ринга на бившия световен шампион в тежка категория Майк Тайсън са безвъзвратно отминали, но дори през 2022-ра осанката и името на „Железния“ всяват респект и страхопочитание у мнозина.

Какво остава тогава за дните, в които американецът жъне победа след победа на ринга и къса глава след глава?

Историите за лудия живот на Майк са безброй, а днешната такава ни връща към 1995 г. Броени месеци по-рано от въпросната случка, която разказва известният хип-хоп изпълнител „Fat Joe“, Майк е пуснат предсрочно от затвора, където е прекарал последните три години.

youtube.com

„С „Big Pun“ имахме участие е Ню Джърси, а след това решихме да отидем в известен клуб в Ню Йорк. Мястото се казваше „The Tunnel“, спомня си Джо, чиято звезда тепърва изгрява на хип-хоп небосклона в САЩ.

„По това време въпросното заведение имаше славата на свърталище на всякакви гангстери и банди. Не можеше да отидеш сам. Беше към 02:30 през нощта, когато пристигнахме. С „Pun“ понечихме да влезнем, но един от охраната накара „Pun“ да си събуе обувките, за да проверят дали не носи оръжие.

„По това време той тежеше около 220-230 килограма и не пожела да се събува. В същото време от клуба се чуваше неговата песен, беше нереална ситуация. Въпреки че ни познаваха и ни знаеха, не искаха да ни пуснат. Това вбеси „Pun“ и те започнаха да се псуват.

„След това и аз започнах да ги псувам, но не стигахме до никъде. Вместо това, охраната се увеличи и изведнъж те станаха шестима. Говорим за отвратително големи момчета, 130-140 килограма. Казах му:

Pun, човече, тия ще ни пребият„.

„Той обаче не се впечатли и продължи да ги псува на майка. Бях сигурен, че всеки момент ще стане, каквото има да става. И тогава изведнъж чух глас зад нас да ни вика:

„Ей, Пън. Ей, Джо. Майната им на тия.“

„Обърнахме се назад и видяхме „Железния“ Майк Тайсън. Тамън бе излязал от затвора, още ходеше с куфи шапката си. Майк започна да си сваля мокасините си, а в същото време ги псуваше по всевъзможни начини. Охраните ни бяха наобиколи, а в следващия момент Майк ги гонеше по паркиралите коли наоколо. Един от тях дори ни помоли да му кажем да спре“, спомня си Джо.