Начало Бокс Хърн предупреди Дейна Уайт
0

Хърн предупреди Дейна Уайт

Хърн предупреди Дейна Уайт
0

Еди Хърн си извоюва мястото сред „големите риби“ в професионалния бокс в последните години и от тази си позиция той си позволи да даде съвети на друг спортен бос – Дейна Уайт.

Шефът на UFC е готов да навлезе в боксовите среди със своята верига „Зуфа Боксинг“, но британецът го предупреди, че го очаква нещо коренно различно от смесените бойни изкуства.

„Смятам, че Дейна Уайт е изключително интелигентен човек. Страхотен промоутър е. Много от нещата, които е направил в UFC съм ги копирал, честна дума. Но ще открие голяма разлика в бокса в сравнение с ММА. Нашият спорт не е такъв, в който да можеш да доминираш над бойците и да ги контролираш, да ги караш да подписват договори, според които да се изправят срещу когото им кажеш. Какъвто е моделът на UFC. Според мен това е и една от причините веригата му да се справя толкова добре – защото всеки знае кой бой да приеме. В бокса не е така. При нас бойците се опитват да имат възможно най-голям контрол върху кариерите си. Разбира се, замесени са голям брой промоутъри и мрежи, така че голяма част от всичко в спорта ни е политика, което понякога може да е объркващо. Предполагам, че именно това може да създаде главоболия на Дейна Уайт. Ще се радвам да се пробва, защото смятам, че колкото повече промоутъри има, колкото повече инвестиции и хора, които се опитват да направят спорта по-добър има, толкова по-добре. Така че той е повече от добре дошъл, но не мисля, че ще успее да наложи същият модел както в UFC“, каза Хърн.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.