Начало Бокс Хуан Маркес бесен на аматьорите влизащи в бокса

Хуан Маркес бесен на аматьорите влизащи в бокса

Хуан Маркес бесен на аматьорите влизащи в бокса
0

Хуан Маркес се вмесява от наплива на непрофесионалисти на боксовия ринг. Бившият световен шампион в четири категории смята, че това вреди на спорта.

Допреди няколко години двубои между Ютубъри, пенсионирани баскетболисти и футболисти, бяха по-скоро рядкост, но напоследък такива събития се организират постоянно.

Според Маркес боксът е бил представян в миналото като опасен спорт и много родители са ограничавали децата си. Сега обликът на спорта се представя в нова светлина с навлизането на толкова нови лица, никога занимавали се бойни спортове. Сякаш всеки може да стъпи на ринга.

„Това е вредно за спорта.“ заяви той. „Веднъж чух някой да пита треньора ми дали иска синът му да бъде боксьор. Треньорът отговори отрицателно, защото е много опасно. А сега всеки си мисли, че може да се занимава с бокс.

„Също така това е липса на уважение към спорта. Боксът е нещо, което се взима насериозно. Боксьорът се подготвя тежко, а след това оставя всичко на ринга. Не е честно всички тези хора да се бият на ринга. Няма го уважението. Когато човек се боксира, животът му е заложен на карта. Уважението към спорта се загуби.“

Друг състезател също сподели опасенията си относно участието на някои хора в боксови срещи. Бившият спаринг партньор на Дилиън Уайт Томас Карти смята, че скоро може да се стигне до смъртен случай в някой двубой между непрофесионалисти. Мнението му е след последното „боксово“ събитие, в което участваха момче, което води война с килограмите и няколко други младежи, които нямат капка представа за спорта.

„Задникът на Мърфи висеше от шортите му през цялото време, а Люк Бенет (на видеото) се отказа за 20 сек. Всички, които окуражават тези млади хора да се качват на ринга, трябва да се засрамят от себе си!“

тагове: