Начало Бокс Фюри ще спонсорира футболен клуб

Фюри ще спонсорира футболен клуб

Фюри ще спонсорира футболен клуб
0

Линейният световен шампион, с противоречиви планове за спортното си бъдеще, Тайсън Фюри обяви, че ще спонсорира футболния отбор на своя град – Моркамб.

„Циганския крал“ обяви споразумението през своя Туитър профил. Екипите на играчите ще носят неговата марка – Gypsy king.

„Развълнуван съм да ви съобщя, че ще спонсорирам Моркамб през новия сезон! Нека бъде страхотен сезон! Давайте, момчета! Давайте, момичета!“

Oт клуба са изключително щастливи и смятат, че Фюри ще обърне погледите на цял свят към малкия им футболен клуб. Моркамб се подвизават в третия ешалон на английското първенство.

Фюри, както много други английски боксьори, е огромен фен на футбола и в частност на Манчестър Юнайтед. Той редовно посещава срещите им и може да бъде забелязан с техни арткикули почти постоянно.

Връзката между футбола и бокса в Англия е изключително силна и датира от дълги години. В началото на 20-и век футбола и крикета започват да изместват бокса по популярност, но традиционно боксовите фенове се интересуват от футбол. Професионалните бойци също. Тайсън Фюри изобщо не е изключение, що се касае до фенщина. Дейвид Хей например е всепризнат фен на Милоу, както Рики Хатън е на Манчестър сити. Синът на Хатън Камбел дори има татуирана емблемата на „гражданите“. Нейтън Хейни пък е част от агитката на родния си Стоук, а верните му фенове го следват навсякъде и създават невероятна атмосфера.

Основите на двата спорта, каквито ги познаваме днес, са положени именно на острова. Ебезън Коб Морли е автор на първия футболен правилник, а Джон Чеймбърс е създал основите на бокса под името „Правилата на маркиза от Куинсбъри“ или накратко – „Правилата от Куинсбъри“.