Начало Бокс Задава ли се колаборация между UFC и Matchroom Boxing?

Задава ли се колаборация между UFC и Matchroom Boxing?

Задава ли се колаборация между UFC и Matchroom Boxing?
0

Зачестилите срещи между MMA бойци и боксьори съвсем основателно дават основа за куп спекулации за бъдещи колаборации между големите организации и промоции в бойните спортове. Последната среща между Дейна Уайт и Еди Хърн със сигурност дава храна за размисъл, тъй като рядко подобни големи фигури могат да бъдат видени заедно в публичното пространство.

Последната им среща бе в дните преди битката на Конър Бен с Питър Добсън в Лас Вегас. Тримата си направиха снимка, а „Унищожителя“ реши да я пусне в своите профили в социалните мрежи.

Ръководителите на UFC и Matchroom Boxing се познават още от 2019 г., когато британецът бе поканен в тренировъчната база на MMA организацията, за да провери условията за евентуална подготовка на неговите състезатели. Две години по-късно видяхме и първата UFC гала в Лондон, където се смята, че Хърн е изиграл роля за срещата с правилните хора за Уайт.

Междувременно двамата бизнесмени често могат да бъдат чути да си разменят задочно суперлативи, макар всеки от тях да е лудо влюбен в собствения си спорт и да смята, че смесването им да представлява опасност.

И все пак „златната кокошка“ на Matchroom – Антъни Джошуа, ще се боксира с бившия шампион на UFC – Франсис Нгану, въпреки първоначалните заявки, че подобно съревнование е безсмислено.