Начало Бокс Загуби за Златислава Чуканова и Розалия Пайчева на „Странджа“
0

Загуби за Златислава Чуканова и Розалия Пайчева на „Странджа“

Загуби за Златислава Чуканова и Розалия Пайчева на „Странджа“
0

Златислава Чуканова загуби с единодушно съдийско решение четвъртфиналния си двубой на международния боксов турнир „Странджа“ срещу представителката на Индия Меена Кумари Деви Майснам. В съдийските карти резултатът бе 27-30, 28-29, 28-29, 27-30 и 27-30, макар че Чуканова се постара да направи каквото може, за да окаже съпротива на азиатската си опонентка.

В първия рунд двете предпочитаха да се изчакват взаимно и никоя не се наемаше сериозно да поведе инициативата. Златислава пласира два добри десни прави в края на 3-те минути, но индийката бе по-активна по отношение на опитаните удари, макар да не пласираше отчетливо особена голяма част от тях. Втората частб бе доста по-добра за Чуканова, която бе много по-агресивна и пласира повече комбинации ляв-десен прав, а пусна в употреба и дясното си кроше. Златислава гледаше да натиска опонентката си към въжетата в последните 3 минути, но се откриваше за атаките ѝ с дясно кроше и биваше срещана често с него. Към края на последната част битката се водеше основно от близка дистанция и в клинч, като дясната ръка на Златислава намираше целта, но малко преди финалния гонг и индийката пласира точно дясно кроше. В крайна сметка съдиите присъдиха единодушно победата на Майснам с 5-0 гласа.

Другата наша представителка в категория до 54 кг Розалия Пайчева отстъпи с единодушно съдийско решение на рускинята Екатерина Сичова. Съдиите отсъдиха в картите си 29-25, 29-25, 28-26, 29-25 и 29-25, като за нечиста игра и на двете им беше отнета по 1 точка.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.