Начало Бокс Заподозряха Ковальов в симулация срещу Канело
0

Заподозряха Ковальов в симулация срещу Канело

Заподозряха Ковальов в симулация срещу Канело
0

Няколко бивши световни шампиона изразиха мнение, че победата на Саул „Канело“ Алварес с нокаут над Сергей Ковальов е била договорена предварително.

Мексиканецът прати на пода опонента си с десен в 11-я рунд и взе пояса в четвърта различна категория. След като блокира серия леви прави на Ковальов, „Канело“ го изненада с ляв и го разклати. Веднага след това се възползва от открилата се възможност и пласира десен в съперника му, който падна и реферът прекрати двубоя. Боксови фенове обаче се обединиха около мнението, че всичко е внимателно планирано, а теориите им бяха подкрепени от знакови имена.

В отговор на публикация на рапъра LL Cool J, който също заподозря договорка, бившият шампион Раул Маркес каза: „И аз първо това си помислих. Знаеш как е в бокса“.

Друг бивш носител на титла – Корнелиъс Бъндрейдж добави: „Изглеждаше странно. Туитнах защото двубоят вървеше скучно и изведнъж Ков отиде в Ла-Ла Ленд“.

Британският професионалист Ашли Теофейн писа: „Не можеха да си позволят да прегледат точките. Канело губеше“ и „Наричам това добре репетирана постановка. Браво, „Голдън бой“. Канело е прехвален“.

Официално не съществуват никакви доказателства за договорка между двата лагера. След мача Алварес настояваше, че планът му е да проведе двубоя търпеливо докато не дойде време за решаващия удар.

Любопитното е, че не за пръв път боксови фенове и специалисти изразяват подозрения в начина, по който мексиканеца печели мачове. През 2017 г. феновете бяха бесни на съдията Аделаид Бърд, който отсъди 118:110 за „Канело“ срещу Генади Головкин, което, след 114:114 и 115:113 за руснака, доведе до равенство.