Начало Бокс Боксов празник е – на ринга излиза Канело

Боксов празник е – на ринга излиза Канело

Боксов празник е – на ринга излиза Канело
0

Броени часове преди мач на Саул Алварес осъзнаваш колко всъщност е голяма институцията „Канело“. 29-годишният боксьор, е на върха на хранителната верига в момента. Два пъти в годината излиза на ринга, а когато това се случва е като Коледа за всеки фен. Сега не е по-различно.

Лас Вегас се пръска по шевовете от мексиканци. За тях рижият е икона, олицетворява мечтата им. Ако мислите, че сте виждали много хора при победата на Анди Руис-младши над Антъни Джошуа, то умнежете по 20 и ще разберете какво се случва отвъд залата, в която се бие Канело. Защото е един от тях, роден в десетчленно семейство, малтретиран в училище. Принуден да решава проблемите си с юмруци.

Снимка: БТА

Мексиканците не са единствените, които подкрепят страстно Саул. Суперзвездата предизвиква еднакъв възторг в почти всяка точка на земното кълбо. За Сергей Ковальов ще бъде изключително трудно – сякаш срещу него излиза не един мъж, а цяла армия.

Канело е на път да грабне световна титла в трета теглова категория, а след това кой знае… Не бива да забравяме кой му е мениджър – Оскар де ла Оя. Легендарният професионален боксьор изкачил върха в шест дивизии.

„Бойците вдигат категориитте, за да се отличат от другите и да бъдат запомнени. Две дивизии нагоре не е лесна задача, но кога Канело е имал лесни задачи? Очевидно това е похвално, защото никой друг не го прави. Бойците избират лесния път, но не и Канело“, заяви в дните преди мача настоящият собственик на „Golden Boy Promotions“.

Предстои да разберем как и дали ще се справи с новото си предизвикателство Саул Алварес. След няколко часа той излиза на ринга и да не забравяме – честито, празник е.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.