Начало ММА Адесаня: Моята цел е 100 милиона долара в UFC
0

Адесаня: Моята цел е 100 милиона долара в UFC

Адесаня: Моята цел е 100 милиона долара в UFC
0

Шампионът в средна категория на UFC Израел Адесаня говори за своите цели, за детството си, както и за годините като кикбоксьор в Китай. Той бе гост в подкаста HOT 97.

За детството:
„Веднъж гледах филма„ Онг Бак “и така се заинтересувах от муай тай. Този филм силно рекламира това изкуство. Като дете харесвах таекуондо и се пробвах с различни удари, така харесах и муай тай. Шест седмици след първата тренировка проведох първата си битка. Бях изплашен до смърт, но спечелих. Съперникът беше човек, който сега е в затвора. Погледнах го с каменно лице, но в главата си не можах да се отърва от гласа: „Какво правиш? Не се бий. Сега ще те убият“. През първите десет секунди го съборих и почувствах прилив на самочувствие “.

За старта на кариерата като професионален боец:
„Бих се в Нова Зеландия, след това бях поканен в Китай. Всички мислеха, че мога да бъда лесно бит. Но така се случи, че ги победих всички. Те ме оцениха и ме приеха в техния екип. Тогава ми платиха добри пари. За една година направих 23 двубоя. Никой не ме щадеше. Знаеха, че могат да ме вкарат с най-опасния противник и да победя.

Първото шоу в Китай, в което участвах, беше пред 50 хиляди зрители на стадион. Затова на стадиона преди двубоя с Уитакър почувствах дежавю. Именно тогава натрупах за пръв път бях пред голяма тълпа. Имаше няколко чернокожи като мен, които ме сочеха с пръст и викаха „баскетболист“. След битката публиката ме заобича. Натрупах опит и популярност“.

За началото на кариерата в UFC:
„Дебютирах в UFC през 2018 г., но от 2015 г. знаех, че съм готов и ще стана шампион. Но това вероятно всеки боец ​​си го представя. Прекарвах времето си в тренировки, за да се подготвя за всякакъв тип съперници. Хората, които се силни в граплинга, виждат в мен кикбоксьор, когото просто трябва да повалят на земята. Всички опитаха и всички се провалиха. Нека продължават да се опитват. Те смятат, че нямам умения за сваляне, борба и задушаване. Но всичко това е само защото никой не успя да ме задържи на земята. Очаквам с нетърпение да покажа всичко, което умея“.

За прекратяване на кариерата си в UFC:
„Ще прекратя кариерата си в UFC. Хората казват: „След UFC той ще отиде в бокса, ще направи супербитка с Канело за 100 милиона “. Мога да бъда първият, който да спечели толкова много в UFC. Глупаво е да развиете толкова много умения си и след това да се откажете, когато сте достигнали до 80% от потенциала си. Обичам да нанасям удари с крак, обичам да работя в клинч. Трябва да сме силни във всеки компонент. Примерно като погледнете бокса – безспорно най-добър е Канело, но ако искате да сте боец, който умее всичко, трябва да се пробвате в различни битки и стилове. Такъв в момента е Деметриъс Джоунс, но той не е в UFC и няма какво да доказва“.

За съперниците в UFC:
„Искам да се бия с всички. Предизвиках Джон Джоунс, Стипе Миочич… Дивизията има Йоел Ромеро, който прекара 10 рунда с Робърт Уитакър. Всички ме питаха: „Как ще го победиш, след като той издържа 10 рунда с Ромеро?“ Отговорих: „Не ми трябват 10, трябват ми два, три или пет рунда.“ Успях за два. Обадих се на Ромеро, искам да се бия с него. Той е войн и ще бъде тежко“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.