Начало ММА Грег Харди с официално предупреждение преди UFC Москва

Грег Харди с официално предупреждение преди UFC Москва

Грег Харди с официално предупреждение преди UFC Москва
0

Дни преди най-сериозното си препятствие в UFC, Грег Харди (5-1) бе предупреден да не ползва инхалатора си по време на мача си срещу Александър Волков (30-7).

Двамата се изправят един срещу друг тази събота в Москва в главното подгряващо събитие на вечерта.

Американецът се би само преди три седмици на UFC on ESPN 6, където победи Бен Сосоли. Радостта му обаче бе кратка, защото крайният резултат на срещата бе променен на „Несъстоял се“, защото 31-годишният боец използва инхалатора си между рундовете.

Разигралата се ситуация бе доста странна, защото Харди поиска разрешение от инспектор в клетката, но ползването на инхалатор е абсолютно забранено, освен ако Атлетическата Комисия на щата Масачузец не го е одобрила предварително.

„За мен и за USADA (Американска анти-допингова агенция) ползването на инхалатор не е забранено, стига веществото, което се приема да е под определена граница“, заяви Джеф Новицки, човекът отговарящ за здравето на бойците в организацията.

Повечето атлетически комисии нямат проблем да го ползваш преди и след мач, но единственото позволено нещо по време на мач е вода. Той няма да може да го ползва и в Москва. Тук не става въпрос за анти-допинг, а за регламент на атлетическите комисии“, завърши Новицки.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.