Начало Бокс Запознайте се с тайното оръжие на Антъни Джошуа
0

Запознайте се с тайното оръжие на Антъни Джошуа

Запознайте се с тайното оръжие на Антъни Джошуа
0

Известен е като “Процеса”. Започва кариерата си на боксов треньор в малка зала в Уулвърхямптън преди близо 30 години, а от есента на 2019 г. е част от щаба на Антъни Джошуа, като е с ключова роля за победата на британеца над Анди Руис през декември същата година в Абу Даби.

Именно по пътя към ринга за този двубой, Ей Джей вижда по стените и вратите мотивиращи текстове: “Подготвен съм добре!”, “Страхотно – крака, ляв прав, позиция на ръцете, защитата създава добра атака”. Това са негови думи, на „Процеса“ Джоби Клейтън.

Джошуа се обръща към треньора на бившия шампион Роб Нортън в момент на нужда от психологическа помощ – след шокиращата загуба от Руис в Ню Йорк през лятото на 2019 г. 

“Тези наще са написани и обобщават всичките неща, на които уча боксьорите си. Използвам ги както за някой, който влиза в залата за пръв път, така и за елитни спортисти. С тях правим психическа загрявка преди всяка тренировка. Така предавам всичко, което съм научил през последните 30 години”, разказва Клейтън.

Той разказа и как е успял да впечатли Джошуа до толкова, че да го вземе в щаба си.

“На Ей Джей му стана интересно това, че говоря за грациозност и ритъм. Движения на диво животно по невероятно грациозен начин, без значение дали са хищникът или жертвата – движенията са ефикасни за оцеляването им, без излишна помпозност. Опитвам се да развивам именно това във всеки, започваме с това как да диша по-ефективно, след това – как да осъзнае напълно тялото си и как да генерира почивка. Работата с дишането е подценявана. Тя оказва влияние върху енергията на ума. Антъни вече мисли по-трезво за нещата, които върши. Хората мислеха, че няма да развие боксовия си интелект, но, когато е в правилния ритъм, взема страхотни решения, защото е спокоен”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.