Начало Бокс Заради татуировки пропадна мачът на Вакича срещу KSI

Заради татуировки пропадна мачът на Вакича срещу KSI

Заради татуировки пропадна мачът на Вакича срещу KSI
0

Мачът на Иван Николов-Вакича с YouTube сензацията KSI няма да се състои. Причината е някои от татуировките на родния боец.

Припомняме, че вчера бe обявено участието на Вакича в боксова вечер, в която KSI ще се бие с двама опоненти. Веднага след оповестяването, интернет пространството избухна с упреци и препоръки към организаторите на мача и самия KSI, да не дават на Николов поле за изява. Те намериха някои от татусите на българина за расистки. Най-голямо впечатление е направил надписа на корема, който гласи „White power“.

Николов оповести новината чрез своя профил във Facebook и написа, че въпросът е бил засегнат главно от DAZN, които са едни от организаторите на срещата. Toй също обясни и какво значат за него татуировките му, разграничавайки се от расисткия символизъм, който носят според някои хора.

„Нямам криминално досие или проблем с полицията, свързани с расизъм.“ написа Вакича. „Сега разбирам как татуировката може да бъде интерпретирана грешно, но се дистанцирам от всички останали значения с изключение на това, че представлява моята сила като състезател.“

Спортната общественост в последните години е изключително чувствителна към всякакви съмнения за расизъм и неонацизъм. Преди време друг българин – Георги Валентинов, също беше възпрян от голяма крачка в кариерата си, след като договорът му към Белатор беше прекратен, само заради съмнения, че той е бил част от хулиганска група, която скандира расистки лозунги по време на футболната среща България – Англия.

Съвсем наскоро пък руски боец беше принуден да прикрива татуировките си с тиксо, именно заради характера им.

тагове: