Начало Видео Как Усман надви Едуардс в първия им сблъсък? (ВИДЕО)

Как Усман надви Едуардс в първия им сблъсък? (ВИДЕО)

Как Усман надви Едуардс в първия им сблъсък? (ВИДЕО)
0

Когато Камару Усман се изправи за първи път срещу Леон Едуардс през 2015-а успя да си осигури победата със съдийско решение след три рунда здрава битка. И двамата бойци не бяха особено познати на феновете тогава. Битката им бе част от предварителната карта на „UFC on FOX 17: Dos Anjos vs. Cowboy 2“ във Флорида, но със сигурност не разочарова и в нея се видя, че тези двама бойци имат голямо бъдеще.

Камару успя да запише с 22 удара повече в секцията „значителни удари“, а освен това и отбеляза солиден брой събаряния – шест успешни поваляния в рамките на три рунда и тринайсет опита. Тези цифри показват лекото превъсходство на Усман, но това, което е наистина впечатляващо е, че почти единайсет минути от целия двубой протече в контрол на земя от „Нигерийския кошмар“.

Ето как протече първата битка:

Седем години по-късно виждаме, че Камару Усман вече има много по-добри страйкинг умения, спрямо първия двубой, а и освен това печели последните си срещи с КО/ТКО. Борбата му е също толкова добра. Какво трябва да направи Леон в реванша, за да отмъсти за единствената му загуба в последните му десет срещи?

Отговорът може и да се крие в нещо очевдино. Нека разгледаме единствената загуба на Камару Усман в кариерата му. През 2013-а той е отказа от Хосе Касерес още в първия рунд в „малка“ американска ММА верига. Тук може да видите видео от този двубой.

Ще търси ли събмишъна на земята и Леон Едуардс, ако бъде повален, или ще търси изправяне и контрол на играта в стойка? Ще разберем в неделя сутрин, когато събитието UFC 278 ще се проведе. Битките ще се излъчват по „MaxSport“ 2, а boec.bg ще отрази събитието и всичко най-интересно около него.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".